Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

ConciŽrge Hans Arts overleden

21 november 2017

Ons bereikte het droeverige bericht dat Hans Arts, onze conciërge, is gestorven na een langdurige ziekte. We zijn daardoor erg geschokt en verdrietig.

 

Hans was een man die gezamenlijkheid in ons team enorm belangrijk vond. Hij nam zijn taak serieus en stond altijd klaar voor iedereen en de school in het algemeen. Hij offerde zelfs regelmatig vakantiedagen op om dingen op school te regelen en te verzorgen. Op de donderdagen zorgde hij altijd voor iets lekkers bij de koffie op school en de vrijdagen werden afgesloten met een drankje met collega’s. Hans was het toeziend oog van de school en zorgde voor structuur voor de leerlingen tijdens de pauzes. Als het collega’s aan iets ontbrak in de klas, hoefden zij het maar aan te geven en Hans regelde het. Zelfs gedurende zijn ziekteperiode kwam Hans naar school als hij hoorde dat er problemen waren met bijvoorbeeld de schoolbel. Hij las de schoolmails nog steeds en informeerde naar schoolzaken bij bezoekende collega’s.

 

Daarnaast hield Hans wel van een feestje en schroomde niet om zijn Meatloaf-act uit te voeren dan. Hans was een echte sfeermaker. In zijn vrije tijd biljartte hij elke week onder het genot van een potje bier. Maar ook de zomerfeesten en andere gelegenheden stonden op zijn agenda. Hier genoot hij enorm van.

Hans was een fanatiek Feyenoord en NEC supporter. Vlak voor zijn overlijden is hij, na een aanmelding voor een speciale wens door het team, samen met José naar een wedstrijd van Feyenoord geweest en ze kregen daar een VIP-behandeling. Wat was hij blij en dankbaar dat hij dit nog mee mocht maken.

 

Hans zou in februari 25 jaar in het onderwijs werkzaam zijn en was zich aan het voorbereiden op zijn pensioen. Hij was voornemens er samen met zijn vrouw José van te gaan genieten. Helaas is het niet meer zover gekomen en is Hans gisterenavond overleden.

 

Aanstaande vrijdagavond is er een samenzijn van 19.00-20.30 uur in Boxmeer. Hier kan José gecondoleerd worden. Zaterdagochtend wordt Hans in zeer besloten kring gecremeerd.

 

Wat gaan we Hans missen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze foto is gemaakt op school in "zijn" keuken, waar Hans zo trots op was.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

De Korenear Stevensbeek

Kloosterstraat 7

5844 AP Stevensbeek                                               

Tel. 0485 - 38 29 64                                                    

E-mail: dekorenaer@aloysiusstichting.nl