Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Jos in actie voor 'Because we Carry'

06 november 2019

Hoi Allemaal!

 

Wij (de leerlingen van de Korenaer in Stevensbeek) willen jullie graag voorstellen aan onze congiërge, Jos. Jos staat altijd voor ons klaar en we kunnen altijd bij hem terecht met al onze hulpvragen. Hij is zelfs ook een schoolband met een aantal leerlingen begonnen, hoe tof is dat?

Nu gaat Jos iets heel bijzonders doen, hij gaat samen met zijn dochter naar het eiland Lesbos om daar een handje mee te helpen met de stichting ' Because we carry'. Op de website kunnen jullie alles lezen over wat deze stichting doet. De dochter van Jos vertelt hier kort over:

 

In de week van 16 t/m 23 november 2019 gaan mijn vader en ik naar Lesbos om daar ons steentje bij te dragen in de opvangkampen voor bootvluchtelingen. Via de stichting ‘Because We Carry’ worden er vrijwilligers ingezet om hun handen uit de mouwen te steken. Onder andere om eten, tenten en droge kleding uit te delen, maar ook om wat hoop te brengen.

We realiseren ons dat dit slechts een druppel op een gloeiende plaat is, maar we hebben we het gevoel gekregen dat we niet langer machteloos kunnen toekijken. We zouden onze onmacht graag om willen zetten in daadkracht, zodat we ook iets (ook al is het maar een heel klein iets) kunnen betekenen voor deze mensen.

Voor mij is het heel bijzonder om dit samen met mijn vader te mogen doen. Enerzijds om deze ervaring samen te delen. Anderzijds omdat zich daar veel nare, heftige situaties voor zullen doen, waarvoor het fijn zou zijn om steun te hebben aan elkaar.

 

We zijn super trots op Jos en op het feit dat hij deze mensen gaat helpen! Vinden jullie het nou ook zo bijzonder dat Jos dit gaat doen en willen jullie een steentje bijdragen? Neem dan even contact op met de mentor van uw kind, hij of zij kan u daar de gegevens voor toesturen.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

De Korenear Stevensbeek

Kloosterstraat 7

5844 AP Stevensbeek                                               

Tel. 0485 - 38 29 64                                                    

E-mail: dekorenaer@aloysiusstichting.nl